illustratie Financial lease zonder jaarcijfers: dat kan!
16 May 2024

Financial lease zonder jaarcijfers: dat kan!

  • financial lease

Donderdag 16 mei 2024

Leasen zonder jaarcijfers is een mooie oplossing voor startende ondernemers die graag een bedrijfswagen willen leasen. Een bedrijfswagen is vaak onmisbaar, maar tegelijkertijd is dit een flinke investering. Voor startende ondernemers kan het lastiger zijn om een lening te krijgen, omdat ze nog niet over jaarcijfers beschikken. Wist je dat financial lease ook zonder jaarcijfers kan? Wij helpen ook start-ups en kleine bedrijven graag om makkelijk en zonder allerlei ingewikkelde financiële documentatie toegang te krijgen tot het leasen van een auto. Hoe? In dit blog vertellen wij je alles over leasen zonder jaarcijfers.

De voordelen van leasen zonder jaarcijfers

Leasen zonder jaarcijfers heeft een hoop voordelen voor ondernemers die flink willen groeien:

  • Eenvoudiger proces: je hoeft niet langer stapels financiële documenten aan te leveren, waardoor je veel sneller en makkelijker een auto kunt leasen.
    Toegankelijk: ideaal voor start-ups en kleine bedrijven die misschien nog niet zo'n uitgebreide financiële geschiedenis hebben.
  • Sneller toegang tot wat je nodig hebt: geen eindeloze goedkeuringsprocessen meer, dus je hebt vlotter toegang tot essentiële bedrijfsmiddelen zoals auto's.
  • Focus op wat echt telt: hierdoor kun je je helemaal richten op het belangrijkste: je bedrijf laten groeien.
  • Flexibiliteit: leasen zonder jaarcijfers is super flexibel, perfect voor bedrijven die snel willen schakelen en groeien, ook in een competitieve markt.

Kortom, met financial lease zonder jaarcijfers kun je zonder gedoe snel vooruit met je onderneming!

Financial lease: voor wie is de optie zonder jaarcijfers geschikt?

Zoals al eerder vermeld, is leasen zonder jaarcijfers uitermate geschikt voor bedrijven die net beginnen of zelfstandigen die het nog moeten doen zonder de nodige financiële papieren.

Vaak hebben deze bedrijven moeite om te voldoen aan de strenge eisen van traditionele financieringsinstellingen, waaronder het moeten overleggen van een dik pak jaarcijfers.

Door deze vereiste weg te nemen, opent leasing zonder jaarcijfers de deur naar groeikansen voor ondernemingen die snel en flexibel willen handelen. Het biedt een waardevolle oplossing voor diegenen die hun bedrijf willen uitbreiden zonder te worden beperkt door financiële hindernissen die bij leasen zonder jaarcijfers kunnen voorkomen.

Hoe werkt het in de praktijk?

In de praktijk verloopt het proces van het leasen van een auto zonder jaarcijfers op een soepele en eenvoudige manier. Ondernemers kunnen eenvoudig contact opnemen met een gespecialiseerd autoleasebedrijf dat deze flexibele optie aanbiedt.

Na het bespreken van de gewenste auto en de leasevoorwaarden, wordt een leaseovereenkomst opgesteld. In plaats van te worden beoordeeld op basis van uitgebreide financiële documentatie, kan het proces van auto leasen zonder jaarcijfers veel sneller verlopen. 
Het leasebedrijf kan andere aspecten evalueren, zoals de kredietgeschiedenis en branche-ervaring van de klant. Zodra de overeenkomst is afgerond, kan de ondernemer de geleasde auto direct inzetten voor zijn bedrijfsactiviteiten, waardoor hij snel kan profiteren van de voordelen van deze flexibele leaseoptie.

Fiscaal aantrekkelijk

Leasen zonder jaarcijfers is, ook voor startende ondernemers, fiscaal aantrekkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de betaalde btw aftrekken van de ontvangen btw, wat een mooie besparing oplevert.

Bovendien ben je economisch eigenaar van de auto, wat fiscaal gezien heel voordelig is. Je kunt dan namelijk het geïnvesteerde bedrag van je winst aftrekken. Ook de maandelijkse rentekosten zijn aftrekbaar, wat weer scheelt in de belasting. Daarnaast kun je besparen op de afschrijvingskosten door deze fiscaal af te schrijven.

Wil je weten wat een zakelijke auto leasen zonder jaarcijfers kost? Op onze website kun je met onze speciale calculator snel en makkelijk jouw leasebedrag berekenen.

Een aantal tips

Hier zijn wat handige tips voor startende ondernemers die een auto willen leasen:

  1. Kies een auto die goed past bij wat je bedrijf doet. Dit maakt het makkelijker om goedkeuring van de bank te krijgen.
  2. Overweeg een jonge occasion. Deze wagens hebben al wat waardeverlies gehad, wat ze betaalbaarder maakt, maar zijn meestal nog steeds in topstaat.
  3. Ga voor een auto die niet meer dan 25.000 euro kost. De kans dat er om jaarcijfers wordt gevraagd is namelijk groter bij hoge kredietbedragen.

Financial lease zonder jaarcijfers bij Max Lease

Bij Max Lease begrijpen we de uitdagingen waar je tegenaan loopt als je net begint met je bedrijf. Traditionele banken en leasemaatschappijen focussen vaak alleen op de beschikbare financiële cijfers, die meestal ontbreken als je een starter bent. Dit kan leiden tot hoge aanbetalingen om toch een leasecontract te kunnen afsluiten.

Dankzij onze samenwerking met een netwerk van leasemaatschappijen die openstaan voor startende ondernemers, is een aanbetaling bij ons niet altijd noodzakelijk. Samen met jou kijken we naar alle mogelijkheden om het gewenste object te leasen en benutten we elke beschikbare optie. Als je overigens jaarcijfers hebt en je wilt deze indienen om aan te tonen dat je bedrijf financieel gezond is, dan kun je die altijd opsturen.

Door deze aanpak hebben we al talloze leasecontracten succesvol kunnen bemiddelen, tot grote tevredenheid van onze klanten. Bij Max Lease zetten we ons in om de juiste oplossingen te bieden, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf. Kies voor Max Lease en wij helpen je graag verder met financial lease zonder jaarcijfers. 

Populaire merken leaseauto's

logo Volkswagen Volkswagen
logo Mercedes Mercedes
logo Renault Renault
logo Peugeot Peugeot
logo Ford Ford
logo Audi Audi
logo Opel Opel
logo BMW BMW
logo Citroën Citroën
logo Nissan Nissan
logo Kia Kia
logo Škoda Škoda