illustratie Onderzoek: 65% leaserijders wil overstappen op elektrische leaseauto
06 May 2024

Onderzoek: 65% leaserijders wil overstappen op elektrische leaseauto

  • onderzoek
  • elektrisch rijden

Maandag 6 mei 2024

Meer dan de helft van de leaserijders (53%) is positief over elektrisch rijden. Dat blijkt uit onderzoek van ALD Automotive. Zij vroegen ruim 750 leaserijders naar hun mening over de toekomst van de elektrische leaseauto.

Op dit moment rijdt nog maar 4% een elektrische auto, maar toch verwacht een groot deel (40%) al binnen 3 jaar de overstap naar elektrisch rijden te maken.

elektrische leaseauto In een onderzoek naar elektrisch rijden onder 750 leaserijders kijkt ALD Automotive naar de toekomst van elektrisch rijden. Van de 53% die positief is over elektrisch rijden, wil het grootste deel (42%) overstappen met duurzaamheid als belangrijkste reden. Voor 38% de actieradius van de auto de belangrijkste voorwaarde om daadwerkelijk te kiezen voor een elektrische auto.

Van de ondervraagde leaserijders wil 65% overtappen op een elektrische leaseauto. En 40% wil dat zelfs al binnen 3 jaar doen. Na het belang van duurzaamheid, staan het fiscale voordeel (23%) en het feit dat elektrisch vervoer goedkoper is in gebruik (16%) op de tweede en derde plek als redenen voor het elektrisch rijden.

Voorwaarden van een elektrische auto

De respondenten vinden de belangrijkste voorwaarde van een elektrische auto de actieradius. Hierna komt de prijs, daarna de snelheid van opladen, daarna een goed laadnetwerk en als laatste genoeg mogelijkheden op het gebied van modelkeuze.

In het onderzoek wordt ook gevraagd naar favoriete elektrische auto’s. Als geld geen rol speelt is de Tesla Model S met 18% de favoriete elektrische auto. Daanra volgt de Jaguar I-pace (13%) en de Tesla Model X (12%).

Elektrische auto leasen bij Max Lease

In de voorraad van Max Lease staat ook een aantal zeer kwalitatieve elektrische leaseauto's. Denk aan de Tesla Model S, maar ook de BMW I3 en de Nissan Leaf staan op dit moment in onze voorraad.

Populaire merken leaseauto's

logo Volkswagen Volkswagen
logo Mercedes Mercedes
logo Renault Renault
logo Peugeot Peugeot
logo Ford Ford
logo Audi Audi
logo Opel Opel
logo BMW BMW
logo Citroën Citroën
logo Nissan Nissan
logo Kia Kia
logo Škoda Škoda