illustratie Financial lease: de ideale oplossing voor startende ondernemers?
08 May 2024

Financial lease: de ideale oplossing voor startende ondernemers?

  • startende ondernemer
  • lease

Woensdag 8 mei 2024

Als startende ondernemer kan het leasen van een auto een aantrekkelijke optie zijn. Het biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Je kunt namelijk gebruik maken van een nieuwe auto, zonder dat je hier direct het volledige bedrag voor hoeft te betalen. In deze blog leggen we uit waarom het als startende ondernemer interessant kan zijn om te kiezen voor financial lease en hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is financial lease?

Financial lease is een vorm van lease waarbij je als ondernemer een auto least voor een langere periode, meestal tussen de 24 en 60 maanden. Bij financial lease betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente, waarbij je de auto direct op je balans zet. Je bent dus economisch eigenaar van de auto en na afloop van het leasecontract ben je ook nog eens juridisch eigenaar van de auto. De auto kun je overnemen voor een restbedrag dat je vooraf met het leasemaatschappij afspreekt.

Waarom als startende ondernemer kiezen voor financial lease?

Als startende ondernemer kan het lastig zijn om direct voldoende financiële middelen te hebben om een nieuwe auto te kopen. Daarnaast is het ook niet altijd verstandig om als startende ondernemer direct grote investeringen te doen. Financial lease kan dan een uitkomst bieden. Door te leasen hoef je niet direct een groot bedrag te investeren en kun je toch gebruik maken van een nieuwe auto. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je financiële middelen te gebruiken voor andere belangrijke zaken binnen je onderneming.

Daarnaast biedt financial lease ook de mogelijkheid om de kosten overzichtelijk te houden. Doordat je een vast bedrag per maand betaalt, weet je precies wat de kosten zijn en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Hierdoor kun je je als ondernemer beter richten op het runnen van je onderneming.

Kan ik als startende ondernemer leasen?

Als startende ondernemer is het zeker mogelijk om te leasen. Wel is het vaak lastiger dan wanneer je als gevestigde onderneming wilt leasen. Dit komt doordat je als startende ondernemer nog geen jaarrekening of jaarcijfers hebt. Hierdoor kan het lastiger zijn om een leasecontract af te sluiten bij een leasemaatschappij.

Gelukkig zijn er ook leasemaatschappijen die zich richten op startende ondernemers. Deze maatschappijen kijken niet alleen naar je jaarcijfers, maar ook naar andere zaken zoals je ondernemingsplan en je persoonlijke situatie. Hierdoor is het vaak toch mogelijk om als startende ondernemer een leasecontract af te sluiten.

Conclusie

Als startende ondernemer kan financial lease een interessante optie zijn. Het biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een nieuwe auto, zonder dat je direct grote investeringen hoeft te doen. Door de vaste maandelijkse kosten kun je de kosten overzichtelijk houden.

Populaire merken leaseauto's

logo Volkswagen Volkswagen
logo Mercedes Mercedes
logo Renault Renault
logo Peugeot Peugeot
logo Ford Ford
logo Audi Audi
logo Opel Opel
logo BMW BMW
logo Citroën Citroën
logo Nissan Nissan
logo Kia Kia
logo Škoda Škoda