illustratie Duurzaam rijden met Max Lease, 3 tips voor een milieuvriendelijke leaseauto
02 May 2024

Duurzaam rijden met Max Lease, 3 tips voor een milieuvriendelijke leaseauto

  • duurzaam rijden
  • elektrische auto
  • hybride auto
  • voor- en nadelen

Donderdag 2 mei 2024

Ben je opzoek naar een leaseauto, maar wil je milieubewust rijden? Dan biedt Max Lease de juiste oplossing. Maar hoe maak je een keuze voor een milieuvriendelijke leaseauto? In deze blog geven wij je 3 handige tips en informatie om duurzaam te kunnen rijden.

De voordelen van duurzaam rijden

Voordat we ingaan op hoe je voor een milieuvriendelijke leaseauto kunt kiezen, is het goed om te weten wat de voordelen zijn van duurzaam rijden. Door te kiezen voor een milieuvriendelijke auto draag je bij aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving. Daarnaast zijn er vaak fiscale voordelen en lagere brandstofkosten bij duurzame auto's. Kortom, duurzaam rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Elektrische auto

De meest duurzame keuze is om te kiezen voor een elektrische auto. Elektrische auto's zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. De voordelen van deze auto's zijn duidelijk: ze zijn milieuvriendelijk, stil en goedkoop in gebruik. Maar wat maakt elektrische auto's zo bijzonder en waarom raden wij jou aan om voor een elektrische auto te gaan?

Wat zijn elektrische auto's?

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektromotor die wordt gevoed door een batterij. Deze batterij kan worden opgeladen via een stopcontact of via een laadpaal. Wanneer de auto rijdt, wordt de energie uit de batterij omgezet in beweging en wordt de auto aangedreven. Elektrische auto's zijn volledig afhankelijk van de batterij en daarom is de actieradius (de afstand die de auto kan afleggen op een volle batterij) een belangrijke factor bij het leasen van een elektrische auto voor een ondernemer.

Voordelen van elektrische auto's

Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden is de reductie van CO2-uitstoot. Elektrische auto's stoten namelijk geen CO2 uit tijdens het rijden, waardoor ze een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en daarmee aan het tegengaan van klimaatverandering. Daarnaast zijn elektrische auto's vaak stiller en hebben ze een lagere bijtelling voor zakelijk gebruik.

Een ander voordeel van elektrisch rijden is dat het over het algemeen goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Elektriciteit is goedkoper dan brandstof en elektrische auto's hebben vaak lagere onderhoudskosten omdat er minder bewegende onderdelen zijn die kapot kunnen gaan.

Maak jij een milieubewuste keuze voor jouw bedrijf? Max Lease heeft een breed assortiment aan elektrische- en hybride auto's die deze behoefte kunnen vervullen. Hieronder vind je een aantal elektrische auto's uit ons assortiment.

Hybride auto

Wanneer je niet volledig wilt overstappen op elektrisch rijden, kun je ook kiezen voor een hybride auto. Als zakelijke leaserijder ben je op zoek naar een auto die niet alleen comfortabel is om in te rijden, maar ook milieuvriendelijk is en kosten bespaart. Een hybride auto is een uitstekende keuze als het gaat om het bereiken van deze doelen. Hieronder vind je enkele redenen waarom je een hybride auto zou moeten overwegen als jouw volgende zakelijke leaseauto.

Wat zijn hybride auto's?

Een hybride auto is een voertuig dat zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor gebruikt om te rijden. Het is ontworpen om de efficiëntie van brandstofverbruik te maximaliseren en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. De combinatie van de twee motoren zorgt voor een soepele en zuinige rijervaring, in vergelijking tot een benzine- of dieselmotor.

Voordelen van hybride auto's

Een van de grootste voordelen van een hybride auto is de lagere brandstofkosten. Omdat hybride auto's gebruik maken van zowel brandstof als elektriciteit, rijden ze veel zuiniger dan benzine- of dieselauto's die alleen op brandstof rijden.

Een ander voordeel van hybride auto's is dat ze milieuvriendelijker zijn dan conventionele auto's. Omdat ze minder brandstof verbruiken, produceren ze minder schadelijke stoffen en uitlaatgassen. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit vaak slecht is.

Maak jij een milieubewuste keuze voor jouw bedrijf? Max Lease heeft een breed assortiment aan elektrische- en hybride auto's die deze behoefte kunnen vervullen. Hieronder vind je een aantal hybride auto's uit ons assortiment.

Audi Q8

Een benzine- of dieselauto met lage CO2-uitstoot

Mocht je toch liever een benzine- of diesel auto willen leasen, kies dan voor een auto met een lage CO2-uitstoot. Als ondernemer heb je vaak een auto nodig om bijvoorbeeld klanten te bezoeken, producten te leveren of gewoon om jezelf te verplaatsen. Het kiezen van de juiste auto is daarom belangrijk. Een auto met een lage CO2-uitstoot kan niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook financieel voordelig zijn.

Milieubewust imago

Steeds meer consumenten hechten waarde aan duurzaamheid en een milieubewuste levensstijl. Als ondernemer kun je hier op inspelen door te kiezen voor een auto met een lage CO2-uitstoot. Dit kan bijdragen aan een milieubewust imago van je bedrijf, wat weer positief kan zijn voor de reputatie en het imago van je bedrijf.

Rij je toch liever in een benzine- of diesel auto? Max Lease heeft een breed assortiment aan auto's met een lage CO2-uitstoot. Hieronder vind je een aantal auto's uit ons assortiment.

Max Lease, het juiste adres

Kortom, duurzaam rijden heeft vele voordelen, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Bij Max Lease ben je aan het juiste adres voor een milieuvriendelijke leaseauto. Of je nu kiest voor een elektrische auto, een hybride auto of een benzine- of dieselauto met lage CO2-uitstoot, het belangrijkste is dat je bewust kiest voor een duurzame optie. Zo kun je bijdragen aan een beter klimaat en een gezondere leefomgeving.

Populaire merken leaseauto's

logo Volkswagen Volkswagen
logo Mercedes Mercedes
logo Renault Renault
logo Peugeot Peugeot
logo Ford Ford
logo Audi Audi
logo Opel Opel
logo BMW BMW
logo Citroën Citroën
logo Kia Kia
logo Nissan Nissan
logo Škoda Škoda