illustratie Checklist bij financial lease
12 Apr 2024

Checklist bij financial lease

  • checklist
  • financial lease

Vrijdag 12 april 2024

-

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je die doormiddel van financial lease aanschaffen? Dan is het goed onze checklist op te volgen! Besef je dat je waarschijnlijk vele kilometers gaat rijden in de auto. Je moet daarom niet alleen gaan voor een zo goed mogelijke deal, ook moet de auto helemaal aan je wensen voldoen.

In deze checklist hebben we een paar handige tips voor je op een rij gezet die je in gedachten kunt houden bij de zoektocht naar een leaseauto.

Welke auto?

Bedenk vooraf welke auto je wilt leasen. Voor welke doeleinden ga je de auto gebruiken? Heb je hem alleen nodig om van A naar B te rijden of moet je er ook spullen in vervoeren? Dan is een grote auto, of zelfs een busje, aan te bevelen. Heb je favoriete merken? Of merken waar je absoluut niet in wilt rijden? Een financial leaseauto schaf je meestal aan voor meerdere jaren, dus je moet hier goed over nadenken.

Maak proefritten

Heb je verschillende auto’s op het oog? Ga dan proefritten maken! Het is heel belangrijk dat de auto goed rijdt en dat jij enthousiast bent over de wagen. Tijdens deze proefrit kun je direct bepalen of deze auto aansluit bij je wensen.

Check de staat van de wagen

Bij Max Lease zitten de kosten voor onderhoud niet inbegrepen bij het leasetarief, dus ook wil je dat de auto technisch klopt voordat je deze gaat leasen. Zelf niet zoveel verstand van auto’s? Neem dan iemand mee die er wel kijk op heeft! Bekijk zowel het exterieur als het interieur.

Leasen of toch kopen?

Heb je een geschikte auto gevonden? En twijfel je of je deze wilt kopen of wilt kopen middels financial lease? Het voordeel van leasen is dat je niet in een keer de aankoopsom hoeft te voldoen. De investering die je hiermee bespaart kun je in je bedrijf stoppen. Ook zijn er verschillende fiscale voordelen voor ondernemers die gebruik maken van financial lease. Zo zijn alle kosten aftrekbaar van de winst.

Meer weten?

Twijfel je na het lezen van deze financial lease checklist nog of heb je nog meer vragen over het leasen van een auto? Bekijk dan hier de veelgestelde vragen.

Populaire merken leaseauto's

logo Volkswagen Volkswagen
logo Mercedes Mercedes
logo Renault Renault
logo Peugeot Peugeot
logo Ford Ford
logo Audi Audi
logo Opel Opel
logo BMW BMW
logo Citroën Citroën
logo Nissan Nissan
logo Kia Kia
logo Škoda Škoda